Wat zijn de must-see attracties in Den Haag?

Wat zijn de must-see attracties in Den Haag?

Inhoudsopgave artikel

In dit artikel ontdek je de must-see attracties in Den Haag. Of je nu geïnteresseerd bent in politiek, geschiedenis of cultuur, Den Haag heeft voor ieder wat wils. Van het iconische Binnenhof tot de miniaturenwereld van Madurodam, deze attracties mag je niet missen tijdens je bezoek aan Den Haag.

Het Binnenhof

Den Haag staat bekend om zijn vele toeristische trekpleisters, en een van de bekendste daarvan is Het Binnenhof. Deze historische plek is de thuisbasis van het Nederlandse parlement, waar belangrijke politici en de minister-president hun kantoren hebben.

Een bezoek aan Het Binnenhof is een geweldige manier om de politieke geschiedenis van Nederland te ontdekken. Je kunt een rondleiding nemen en de prachtige historische gebouwen verkennen, zoals de iconische Ridderzaal en de Tweede Kamer.

Het Binnenhof ligt in het centrum van Den Haag en is een belangrijke bezienswaardigheid die je niet mag missen tijdens je bezoek aan deze stad. De sfeer en het gevoel van geschiedenis maken het een unieke ervaring.

“Het Binnenhof is een van de meest indrukwekkende politieke complexen ter wereld, en het heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot de 13e eeuw.” – Den Haag Toerisme

Als je geïnteresseerd bent in politiek en geschiedenis, is Het Binnenhof zeker een must-see attractie in Den Haag. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult versteld staan van de prachtige architectuur en de historische ambiance.

Om een glimp op te vangen van de Nederlandse politiek en een van de meest iconische locaties van Den Haag te verkennen, moet een bezoek aan Het Binnenhof bovenaan je lijst staan.

Na je bezoek aan Het Binnenhof kun je verder op ontdekkingsreis gaan naar andere toeristische trekpleisters in Den Haag, zoals Madurodam, Het Mauritshuis, het Vredespaleis, Panorama Mesdag en het Gemeentemuseum.

Madurodam

Een bezoek aan Den Haag is niet compleet zonder een bezoek aan Madurodam. Deze miniatuurstad is een ware trekpleister voor jong en oud. Bewonder de gedetailleerde replica’s van beroemde Nederlandse gebouwen, zoals de Domtoren in Utrecht en de grachtenpanden in Amsterdam. Een leuke en educatieve ervaring!

Madurodam is een unieke attractie waar je oog in oog komt te staan met beroemde Nederlandse landmarks op schaalmodel. Van de iconische molens van Kinderdijk tot de majestueuze Domtoren, elke miniatuur is met zorg en precisie vormgegeven. Bewonder de architectuur, geniet van de gedetailleerde details en ervaar Nederland in het klein.

Als je gek bent op geschiedenis en cultuur, zul je zeker genieten van een bezoek aan Madurodam. De miniatuurstad neemt je mee op een reis door de rijke geschiedenis van Nederland, van de middeleeuwen tot de moderne tijd. Leer over de Nederlandse helden, bekijk historische gebeurtenissen tot leven komen en ontdek de diverse culturele tradities van het land.

Een bezoek aan Madurodam is niet alleen leuk, maar ook educatief. De attractie biedt interactieve tentoonstellingen en activiteiten waar je meer te weten kunt komen over de architectuur, techniek en geschiedenis van Nederland. Kinderen kunnen zich vermaken met kleine speurtochten en spelletjes, terwijl volwassenen kunnen genieten van de prachtige presentatie van de miniatuurstad.

Madurodam is truly a sight to behold. The attention to detail in the miniatures is remarkable and you can’t help but be amazed by the intricate craftsmanship. It’s a great way to learn about Dutch history and culture in a fun and interactive way. Make sure to carve out some time in your Den Haag itinerary for a visit to Madurodam, you won’t regret it!

Madurodam ligt op een mooie locatie in Den Haag en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Het is een ideale bestemming voor een dagje uit met familie, vrienden of zelfs een schoolreisje. Vergeet niet je camera mee te nemen, want je zult veel fotomomenten tegenkomen in deze betoverende miniatuurstad.

 1. Geniet van het uitzicht op de miniatuurstad vanaf de uitkijktoren en neem prachtige foto’s van het landschap.
 2. Ontdek het interactieve Madurodam-paviljoen waar je meer te weten kunt komen over de geschiedenis en cultuur van Nederland.
 3. Bewonder de prachtige bloemen en tuinen die de miniaturereplica’s omringen.
 4. Neem deel aan een van de vele educatieve activiteiten en games die beschikbaar zijn voor bezoekers van alle leeftijden.

Het Mauritshuis

Het Mauritshuis is een kunstmuseum gelegen in het hart van Den Haag. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie van Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw. Als je een liefhebber bent van kunst, dan is een bezoek aan Het Mauritshuis absoluut een must tijdens je verblijf in Den Haag.

De collectie van Het Mauritshuis omvat verschillende meesterwerken, waaronder het beroemde schilderij “Meisje met de parel” van Vermeer. Dit iconische kunstwerk trekt jaarlijks vele bezoekers van over de hele wereld. Het Mauritshuis biedt ook een verscheidenheid aan andere werken van bekende Nederlandse schilders, zoals Rembrandt, Frans Hals en Jan Steen.

Wandel door de zalen van het museum en bewonder de prachtige kunstwerken die hier tentoongesteld worden. De sfeer in Het Mauritshuis is rustig en intiem, waardoor je echt de tijd kunt nemen om de kunstwerken op je gemak te bekijken en te waarderen.

Bij een bezoek aan Het Mauritshuis kun je ook genieten van de prachtige architectuur van het gebouw zelf. Het museum is gehuisvest in een historisch pand dat oorspronkelijk diende als residentie van graaf Johan Maurits van Nassau-Siegen. De combinatie van kunst en historische ambiance maakt een bezoek aan Het Mauritshuis een unieke ervaring.

Als je geïnteresseerd bent in kunst en cultuur, dan is Het Mauritshuis een absolute aanrader. Ontdek de Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw en laat je betoveren door de prachtige meesterwerken die hier te zien zijn.

Het Mauritshuis

Het Vredespaleis

Het Vredespaleis in Den Haag is een van de meest iconische bezienswaardigheden in de stad. Het paleis is een symbool van vrede en rechtvaardigheid en huisvest het Internationaal Gerechtshof, de hoogste juridische autoriteit ter wereld.

Wanneer je het Vredespaleis bezoekt, zul je onder de indruk zijn van de prachtige architectuur. Het gebouw straalt majestueuze symmetrie uit en wordt omringd door weelderige tuinen, waardoor er een serene sfeer ontstaat. Een wandeling door de tuinen is een perfecte manier om te genieten van de rust en stilte van deze bijzondere plek.

Als je geïnteresseerd bent in internationale politiek en rechtspraak, is een bezoek aan het Vredespaleis een absolute must. Het is een plek waar belangrijke beslissingen worden genomen en waar geschillen tussen landen worden beslecht. Hier kun je de grootsheid van het internationale juridische systeem ervaren en je verwonderen over de rol die Den Haag speelt in het bevorderen van vrede en gerechtigheid over de hele wereld.

Of je nu een liefhebber bent van geschiedenis, architectuur, of gewoon een unieke culturele ervaring wilt opdoen, het Vredespaleis zal zeker indruk op je maken. Vergeet niet om je bezoek te plannen en eventuele specifieke richtlijnen voor binnenkomst en rondleidingen te controleren, aangezien het paleis een belangrijke internationale instelling is.

 1. Ontdek de geschiedenis en functie van het Vredespaleis tijdens een rondleiding.
 2. Bewonder de prachtige architectuur en serene sfeer van de omliggende tuinen.
 3. Leer meer over internationale politiek en juridische zaken in het bezoekerscentrum.
 4. Neem de tijd om te genieten van het uitzicht en maak een ontspannen wandeling in de omgeving van het paleis.

Het Vredespaleis is niet alleen een belangrijke historische en culturele locatie, maar ook een symbool van hoop en vreedzaam samenleven. Mis deze Den Haag highlight niet tijdens je bezoek aan de stad.

Panorama Mesdag

Stap binnen in het wereldberoemde panorama van Mesdag, waar je je in het midden van een 360-graden schilderij bevindt. Dit gigantische kunstwerk neemt je mee naar het Scheveningen van de 19e eeuw. Een unieke en meeslepende ervaring!

Het Panorama Mesdag, gelegen in Den Haag, is een absolute aanrader voor toeristen die de stad bezoeken. Het biedt een adembenemend uitzicht op het kustplaatsje Scheveningen zoals het eruitzag in de 19e eeuw. Het panorama is een reusachtig cilindervormig schilderij, dat je het gevoel geeft dat je daadwerkelijk ter plaatse bent. Panorama Mesdag is het oudste nog bestaande panorama in zijn oorspronkelijke locatie, en is een van de weinige overgebleven panoramaschilderijen ter wereld.

Het Panorama Mesdag werd geschilderd door Hendrik Willem Mesdag, een beroemde Nederlandse kunstenaar uit de 19e eeuw. Het schilderij beslaat een oppervlakte van bijna 2000 vierkante meter en is een meesterwerk van realisme en detail. Als je het panorama binnenloopt, sta je midden in een 360-graden landschap van zee, duinen en het vissersdorpje Scheveningen.

Het Panorama Mesdag is niet alleen een visueel spektakel, maar ook een historisch document dat het leven en de omgeving van Scheveningen in het verleden laat zien. Vanaf het uitkijkpunt kun je de verschillende scènes en details observeren, zoals de vissersboten op zee, de mensen op het strand en de karakteristieke architectuur van de dorpshuizen.

Bezoekersinformatie

 • Openingstijden: Het Panorama Mesdag is dagelijks geopend van 10:00 tot 17:00 uur.
 • Tickets: De toegangsprijs voor volwassenen is €15,00. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis entree.
 • Adres: Het Panorama Mesdag is gelegen aan de Zeestraat 65 in Den Haag.

Stap binnen in het Panorama Mesdag en ervaar de magie van dit unieke schilderij. Je zult je verbazen over de levensechte details en de indrukwekkende omvang van het panorama. Een must-see attractie tijdens je bezoek aan Den Haag!

Het Gemeentemuseum

Het Gemeentemuseum in Den Haag is een cultureel hoogtepunt dat zeker niet mag ontbreken tijdens je sightseeing avontuur in de stad. Dit museum heeft een indrukwekkende collectie moderne kunst, fashion en toegepaste kunst, die zowel kunstliefhebbers als designfanaten zal verrassen. Hier kun je werken bewonderen van iconische kunstenaars zoals Mondriaan en Van Gogh, waardoor je een dieper inzicht krijgt in hun kunstenaarschap en invloed.

Het Gemeentemuseum biedt een uitgebreide en gevarieerde ervaring, waar je kunt genieten van de schoonheid en expressie van verschillende kunstvormen. Of je nu gefascineerd bent door schilderkunst, sculpturen, mode of design, dit museum heeft voor ieder wat wils.

Ontdek het Gemeentemuseum en laat je verrassen door de diversiteit en creativiteit die dit museum te bieden heeft. Of je nu een kunstkenner bent of gewoon op zoek bent naar een unieke culturele ervaring, een bezoek aan het Gemeentemuseum is een must tijdens je reis naar Den Haag.

FAQ

Wat zijn de must-see attracties in Den Haag?

Den Haag heeft een aantal must-see attracties die je niet mag missen tijdens je bezoek. Enkele van de hoogtepunten zijn het Binnenhof, Madurodam, het Mauritshuis, het Vredespaleis, Panorama Mesdag en het Gemeentemuseum.

Wat is het Binnenhof?

Het Binnenhof is een van de bekendste bezienswaardigheden in Den Haag. Het is de locatie van het Nederlandse parlement, evenals de kantoren van de minister-president en andere politici. Je kunt hier een rondleiding volgen en de historische gebouwen zoals de Ridderzaal en de Tweede Kamer bezoeken.

Wat is Madurodam?

Madurodam is een miniatuurstad in Den Haag die je absoluut moet bezoeken. Hier kun je gedetailleerde replica’s bewonderen van beroemde Nederlandse gebouwen, zoals de Domtoren in Utrecht en de grachtenpanden in Amsterdam. Het is een leuke en educatieve ervaring voor jong en oud.

Wat is het Mauritshuis?

Het Mauritshuis is een kunstmuseum in het hart van Den Haag. Het herbergt een indrukwekkende collectie Nederlandse schilderkunst uit de Gouden Eeuw, waaronder het beroemde schilderij “Meisje met de parel” van Vermeer. Een must-see voor kunstliefhebbers.

Wat is het Vredespaleis?

Het Vredespaleis is een belangrijke locatie in Den Haag en symboliseert vrede en rechtvaardigheid. Het huisvest het Internationaal Gerechtshof. Bezoekers kunnen genieten van de prachtige architectuur en de serene sfeer van de omliggende tuinen.

Wat is Panorama Mesdag?

Panorama Mesdag is een wereldberoemd panorama in Den Haag. Het is een gigantisch schilderij dat je het gevoel geeft alsof je midden in het Scheveningen van de 19e eeuw staat. Het is een unieke en meeslepende ervaring die je niet mag missen.

Wat is het Gemeentemuseum?

Het Gemeentemuseum is een cultureel hoogtepunt in Den Haag met een uitgebreide collectie moderne kunst, mode en toegepaste kunst. Hier kun je werken bewonderen van bekende kunstenaars zoals Mondriaan en Van Gogh. Het is een must-visit voor kunstliefhebbers en designfanaten.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Pinterest